Hírlevél feliratkozás
     

HPGY

Hogyan segít a Gyermekétkeztetési Alapítvány?

2013. február 11, hétfő

gyermek etkeztetesA Gyermekétkeztetési Alapítvány kiemelkedően közhasznú szervezet immáron 20 éves múltra tekint vissza. Az 1993-ban, dr. Fekete Eszter ügyvéd által alapított szervezet az éhező gyermekek megsegítésén dolgozik, fő célkitűzése, hogy minden gyermek elegendő és egészséges táplálékhoz jusson az év minden napján. Az Alapítványt néhány évvel a rendszerváltás után hívták életre, hiszen az akkori változások következtében számos család anyagi helyzete súlyosan megrendült, így gyermekeik mindennapi táplálása is veszélybe került. A szervezet „Mindenki Ebédel” programja keretében azon településekre küld tartósélelmiszereket tartalmazó csomagokat, ahol a leginkább rászoruló gyermekek élnek, így nem csak az iskolai, óvodai ingyenes étkezés által jutnak megfelelő élelmiszerhez, hanem az otthon töltött napokon is megoldott az étkeztetésük. A kezdeményezés jelenleg 138 települést és mintegy 2800 gyermeket érint.

Annak ellenére, hogy egyre több felajánlást kap az Alapítvány, még így sem jut el minden rászoruló gyermekhez. A Gyermekétkeztetési Alapítvány Fel a fejjel! programja keretében pályázatot hirdetett a rászoruló családoknak, amellyel havi rendszeres összeghez juthatnak hozzá, és ezt a bevételt élelmiszervásárlásra kell fordítaniuk. Nincs azonban könnyű dolga a Alapítványnak, amikor egy pályázatot meghirdet és eldönti, hogy kik kapják meg a támogatást, mert számos esetben olyan családok is indulnak a pályázaton, amelyek kevésbé vannak rászorulva. Az ilyen visszaélések kiszűrése érdekében, egy igen tüzetes ellenőrzésen kell átesnie a kiválasztott családnak, és számlákkal kell igazolnia, hogy a felhasznált összeget élelmiszervásárlásra fordította-e.

mindenki ebedelEzeknél a családoknál előfordul, hogy nem pusztán az anyagi nehézség okoz problémát, hanem a meglévő pénz beosztása is. Ezért az Alapítvány nem csak az anyagiakban segít, hanem annak a megfelelő, egész hónapra való beosztásához is tanácsot ad, így vezetve rá őket arra, hogy a későbbiekben, amikor stabilizálódik az anyagi helyzetük, ne kerüljenek vissza ugyanebbe a helyzetbe.

Kérjük segítse adója 1 százalékának felajánlásával a Gyermekétkeztetési Alapítvány munkáját.

     
#fc3424 #5835a1 #1975f2 #9ada4e #a9f9a7 #1d3eff