Ennyit gyűjtöttünk 2014-ben!

Adó 1% felajánlások lehetséges összege a közreműködésünkkel:

69443000 Ft*

*a 2013. évi átlagos felajánlások összege és az oldalunkon elküldött 1%-os nyilatkozatok alapján kalkulálva.

2013-ban 52,035,500 Ft - Köszönjük!

Hírlevél feliratkozás

     

A civil szféra helyzete III.

2014. november 29, szombat

Tagadhatatlan tény, hogy a civil szféra új kihívásokkal kénytelen szembenézni mostanában. Az elmúlt években egyrészt jelentősen apadt az állami támogatásuk, ami komoly finanszírozási problémákhoz vezetett, másrészt pedig a kormány következetesen elkezdte figyelmen kívül hagyni az eddig bevett érdekérvényesítési stratégiáikat.

A civil szféra helyzete II.

2014. október 24, péntek

Egyre gyakrabban kerül elő ma Magyarországon a civil szféra helyzetének kérdése. A kormány az elmúlt években látványosan igyekezett csökkenteni a civilek mozgásterét, ami egyes szakértők szerint a szféra hanyatlását, mások szerint épp ellenkezőleg, a fejlődésüket eredményezi.

A civil szféra helyzete I.

2014. szeptember 07, vasárnap

Magyarországon a civil szféra sosem tartozott a kifejezetten erős területek közé, azonban mostanság egyre inkább előtérbe kerülnek. A politikai pártokból való kiábrándulás miatt nőhet az erejük, azonban arról, hogy tudnak-e élni ezzel a lehetőséggel, megoszlanak a szakértői vélemények.

Az ügyfelek dönthetnek a MagNet nyereségének tíz százalékáról

2014. június 08, vasárnap

A MagNetnél már bevett szokás, hogy a bank nyereségének 10 százalékát minden évben civil szervezetek között osztják szét. Idén már ötödik alkalommal mondhatják meg a bank ügyfelei, hogy mely civil szervezetek kaphassanak a pénzből. Ebben az évben közel 40 millió forintot osztanak szét összesen 71 civil szervezet között. Az ügyfeleknek június 30-ig van lehetőségük szavazni nyereségük sorsáról.

Május 20-ig adhatjuk adónk 1%-át az állatoknak

2014. máj. 07, szerda

Minden évben május 20-ig tart az adóbevallási időszak, eddig rendelkezhetünk adónk egy százalékának felajánlásáról is. Mivel a dátum vészesen közeleg és nincs már sok nap hátra, érdemes dönteni, ha eddig nem tettük volna meg. A nyilatkozat az adóbevallással együtt küldhető el legegyszerűbben, ami nem jár semmilyen fáradságos többletmunkával.

Egyházi adó 1 százalék 2014-ben

2014. máj. 07, szerda

Egyházaknak felajánlható adó 1%-ot, azaz az 1998 óta felajánlható “második” 1%-ot olyan egyházak, vallási közösségek, felekezetek kaphatják meg, amelyek szerepelnek a Lelkiismereti és vallásszabadság jogáról, valamint az egyházak, vallásfelekezetek és vallási közösségek jogállásáról szóló 2011. évi CCVI. törvény mellékletében, és a NAV-tól technikai számot kaptak.

Hogyan lehet cégem a Heim Pál Gyermekkórház kiemelt támogatója?

2014. máj. 06, kedd

A Heim Pál Gyermekkorház kiemelt támogatói azon cégek és magányszemélyek lehetnek, akik folyamatos és kiszámítható segítséget nyújtanak az alapítványnak, melyekkel hozzájárulnak céljai megvalósulásához és gyógyító tevékenységei hatékonyabbá tételéhez. Alapítványunk már több mint húsz éve segíti a súlyosan sérült és beteg gyerekek felépülését.

Adó 1% az Országos Állatmentő Alapítvány részére

2014. máj. 04, vasárnap

A civil szervezetek hatalmas választékában nehéz a döntés, hova is szánjuk adónk egy százalékát. Állatbarátként érdemes az Országos Állatmentő Alapítvány részére ajánlani ezt a jelképes összeget, hiszen a szervezetnek köszönhetően ma már több kedvenc menekült meg, és nagy segítséget jelent a szervezet jövőbeni terveihez.

Heim Pál Gyermekkórház pénzbeni támogatása

2014. máj. 04, vasárnap

Amennyiben a Heim Pál Gyermekkorház Fejlesztési Alapítványt támogatja, igazolást kap róla, mely után Ön és cége adóalapot csökkentő kedvezményt számolhat el. Ennek érdekében nem kell mást tennie, mint átutaláskor a megjegyzés rovatba beírnia cége nevét, címét és adószámát, hogy mi adóigazolást küldhessünk majd Önnek, mely számos kedvezménnyel jár.

Regisztrált szervezetek juthatnak az szja-felajánlásokhoz 2015-től

2014. máj. 02, péntek

Tavaly decemberben fogadta el az Országgyűlés azt a kormányzati előterjesztést, amely ezentúl előírja, hogy csak olyan civil szervezetek kaphatnak 1%-os felajánlásokat, amelyek az előírt feltételek teljesítésén túl, előzetesen regisztráltak a vonatkozó nyilvántartásba. Ha olyan civil szervezet számára ajánljuk fel az adónk 1%-át, amelyik nem jogosult annak fogadására, a NAV levélben értesít, és a felajánlott össze az államra száll.

Az Országos Állatmentő Alapítvány közhasznú tevékenységei

2014. máj. 01, csütörtök

A kóbor állatok étkeztetésén, gyógyításán kívül a szervezet azoknak is segít, akiknek kedvence elszökött, elcsavargott, vagy esetleg elrabolták. Ez egyrészt a honlap, és az alapítvány Facebook felületén található teljesen díjmentes hirdetésekkel valósul meg, a közösség erejét mozgósítva. A weboldalon sikertörténeteket is olvashatunk, ezek is azt mutatják, hogy a fáradozás megéri.

     
#fc3424 #5835a1 #1975f2 #9ada4e #a9f9a7 #1d3eff