Ennyit gyűjtöttünk 2015-ben!

Adó 1% felajánlások lehetséges összege a közreműködésünkkel:

16644000 Ft*

*a 2014. évi átlagos felajánlások összege és az oldalunkon elküldött 1%-os nyilatkozatok alapján kalkulálva.

2014-ben 70,035,500 Ft - Köszönjük!

Hírlevél feliratkozás

     

HPGY

OAM

Dönteni fontos

2015. március 09, hétfő

Miért érdemes rendelkezni adónk 1+1%-áról? A személyi jövedelemadóról szóló törvény lehetőséget teremt arra, hogy a magánszemélyek a jövedelemadójuk 1+1 %-áról civil és egyházi kedvezményezettek javára rendelkezzenek, de miért is jó ez nekünk, miért érdemes élni vele?

Állatokat mentünk - segíts Te is!

2015. március 09, hétfő

Minden adófizető felajánlhatja 2015-ben is egy számára szimpatikus szervezetnek az adója egy százalékát. Kevés olyan ügy van, ami jobban megérdemelné ezt a támogatást, mint az elesett állatok mentése és védelme, hiszen ezek az élőlények teljes mértékben ránk van utalva. Éppen az embereknek köszönhető az, hogy rengeteg a rossz körülmények között élő, kidobott állat, természetes tehát, hogy a mi felelősségünk, hogy ahol tudunk, segítsünk. Szerencsére sok a jó szándékú ember is, így létrejöhetett például az Országos Állatmentő Alapítvány is.

MRI épület támogatása

2015. március 09, hétfő

Egyre nagyobb szerepet kapnak az MRI (mágneses rezonancia) készülékek a diagnosztikai vizsgálatokban. Jelenleg Magyarországon nincs a gyermekek vizsgálatára specializálódott MRI készülék. Pedig a gyerekek és főleg a csecsemők vizsgálata nagyobb követelményeket támaszt a diagnosztikai készülékek és az azt működtető orvosok felé.

Szépségkirálynői támogatás

2015. március 03, kedd

A Miss World szervezet keretében most már évtizedek óta évente megrendezik Magyarországon is a szépségkirálynő választást. 2014 ezzel együtt rendkívüli év volt, mivel Kulcsár Edina, a tavalyi szépségkirálynőnk második legszebb hölgy lett a világon.

2010 óta az elesett állatok szolgálatában

2015. március 02, hétfő

Támogassuk az állatokat adónk egy százalékával! - Az állatok védelme nagyon fontos feladatunk, hiszen miután megszelídítettük őket, tőlünk függ a sorsuk, a jólétük. Sajnos ez meg is látszik: nagyon sok magára hagyott, rossz körülmények között tartott, kidobott, esetleg bántalmazott állat van, akiken bizony segíteni kell. Szerencsére azonban jó néhány olyan ember is akad, akiknek szívügye a rossz sorsú állatok segítése. Ennek köszönhetően jött létre például az Országos Állatmentő Alapítvány is, melyet minden évben támogathatunk adónk egy százalékával, hozzájárulva ezzel az állatok védelméhez.

Támogassuk az Év Kórházát!

2015. március 01, vasárnap

Minden évben lehetőségünk nyílik arra, hogy mikor elkészítjük adóbevallásunkat, nyilatkozzunk arról, milyen szervezetet szeretnénk támogatni adónk 1 százalékával. Erről mindenki szabadon dönthet, ennek megfelelően meg is indul a verseny az 1 százalékokért. Vannak azonban olyan szervezetek, melyek olyan ügyet képviselnek, amit magunk is szívesen támogatunk. ilyen a Heim Pál Gyermekkórház Fejlesztéséért Alapítvány is, hiszen az mindenki közös érdeke, hogy a kórház megfelelően tudjon működni és fejlődni.

Országos Állatmentő: Kóbor állatot találtam, mi tegyek?

2015. február 24, kedd

Hivatalosan, ha valaki kóbor állatot talál, lakott területen belül, akkor a területi önkormányzathoz kell fordulnia, aki a további sorsáról intézkedik. Sajnos ebben az esetben, ha nem találják meg az állat gazdáját, akkor a sorsa legtöbb esetben, az elaltatásban végződik. A kóbor állatok, legyen szó macskáról vagy kutyáról, nagy részük már az utcára született, másik részük megszökött, illetve vannak olyanok is, akiket a saját gazdája dobott ki.

Átadták az Onko-hematológiai Osztályt a Heim Pál Gyermekkórházban

2015. február 23, hétfő

2014 év végén adták át Heim Pál Gyermekkórház Madarász utcai gyermekkórházi részlegének onko-hematológiai osztályát. A kis betegek így új és modernebb körülmények között gyógyulhatnak, immáron az Üllői úti központba költöztetett helyszínen. A budapesti intézmény részlegének kialakításához szükséges összeget a Heim Pál Gyermekkórház Fejlesztéséért Alapítvány 111,1 millió Ft-os, a Gyermekrák Alapítvány 95,9 millió Ft-os, az Együtt a Leukémiás Gyermekekért Alapítvány 40 millió Ft-os, a Haemofília Alapítvány 23,4 millió Ft-os valamint magánszemélyek adományaiból sikerült összegyűjteni.

Gazdit kereső állatok – a közösségi média ereje

2015. február 12, csütörtök

Sokan kifejezetten imádják, sokan kifejezetten utálják a közösségi médiát, ám kétségtelen tény, hogy néhány bosszantó dolgot leszámítva rendkívül sok jót is köszönhetünk neki. Vegyük például a különböző segítő applikációkat, vagy éppen egy-egy szervezet saját oldalát. Az Országos Állatmentő Alapítvány is igyekszik a lehető legjobban kihasználni ennek a rendszernek az erejét és saját Facebook oldalán is próbál segíteni a hozzájuk került kisállatokon.

Jó helyre került az 1% - a Heim Pál Gyermekkórház Fejlesztéséért Alapítvány a lista élén

2015. február 11, szerda

Igazán jó helyre került az adóból felajánlható egy százalék. Bár – a statisztikák szerint – legutóbb kevesebb állampolgár élt az adható 1% lehetőségével, sőt 2014-ben csökkent először a felajánlások száma, örömteli tény, hogy az innen befolyó összeg jelentős részét a Heim Pál Gyermekkórház Fejlesztéséért Alapítvány kapta, mintegy 154 millió forintot, ezzel pedig rögtön az lista elejére került.

Megunt pléd? Vásott pokróc? Ne dobd ki!

2015. február 02, hétfő

Legjobb barát, hűséges társ, sokszor a családot pótló kis élőlény – ilyen lehet számunkra egy háziállat, legyen szó kutyáról, cicáról, lóról, hörcsögről, papagájról… Ha a szívünkhöz nőtt, bizony bármit megtennénk érte. Sajnos azonban nem minden kisállat élete alakul ilyen szerencsésen.

Gyógyszertári adománygyűjtés a Heim Pál Gyermekkórház javára

2015. február 01, vasárnap

Egyre több gyógyszertárban lehet úgynevezett adománygyűjtő dobozokkal találkozni, amelyekbe a Heim Pál Gyermekkórház Fejlesztésért Alapítvány számára gyűjtenek támogatást. Az alapkoncepció a „Gyógyszertárak a gyermekekért” program kitalálójától, a Vitapaletta Kft-tól származik. Az adománygyűjtést ugyanis a cég munkatársai kezdték meg. Az elgondolás szerint, minden eladott, általuk forgalmazott termék után 20 forintot utalnak át az ellátás számára. A program azonban ennél egy kissé tovább nyúlt, és a vásárlók ezen felül, egy támogatásra kialakított gyűjtőperselyekbe is van lehetőségük pénzt „dobni”.

Állatok örökbefogadása az Országos Állatmentő Alapítvány közreműködésével

2015. január 17, szombat

Hazánkban gyakorlatilag napi szinten kerülnek utcára megunt kisállatok, így a menhelyek is megtelnek lassan, egyre kevesebb a szabad hely. Amikor egy új kisállatot viszünk a családba, számos szempontot fontolóra kell venni. Első lépésként érdemes tisztában lenni a ténnyel: egy menhelyről befogadott kutyus hihetetlenül hálás és élete végéig szolgálni fogja a családot, legalább annyira, mint egy kölyökként hazavitt kisállat.

A Heim Pál Gyermekkórház története

2015. január 16, péntek

welcome tavasz B 08A Heim Pál Gyermekkórház elődje 1908-ban épült. Az akkori Magyar Királyi Központi Állami Gyermekmenhely a gyermekek gyógyításán kívül taníttatásukról is gondoskodott. Az első világháborúban sok gyermek elveszítette a szüleit, így a menhelynek több új lakót kellett befogadnia. Az intézmény túlzsúfoltságáért másodrészben pedig az országban dúló járványok voltak a felelősek.

A Heim Pál Gyermekkórház Fejlesztéséért Alapítvány bemutatása

2015. január 02, péntek

heim-pal-fejleszteseert-logo2A Heim Pál Gyermekkórház Fejlesztéséért Alapítványt a Heim Pál Gyermekkórház alapította 1990-ben. A cégek és magánszemélyek által egyaránt szívesen támogatott alapítvány célja a gyermekkórház fejlesztése, mind a műszeres ellátottság, mind a kis betegek ellátási körülményeinek szempontjából, illetve a dolgozók szakmai továbbképzése.

Hogyan és kiknek segít a Heim Pál Gyermekkórház?

2014. december 27, szombat

heim-pal-plakat-smallA Heim Pál Gyermekkórház elődjének 1908-as megalapítása óta, immár több mint 100 éve beteg gyermekek gyógyításával foglalkozik. A kórház Közép-Magyarországi Gyermekgyógyászati Centrumként működve az egész ország területéről fogadja a kis betegeket, ugyanis több szakmában kizárólag itt elérhető gyermekellátás. A kórház négy épületében (a VIII. kerületi Üllői út és a Delej utca sarkán, illetve a XIII. kerületi Madarász Viktor, a Faludi utcában) több fekvőbetegosztály, szakrendelő, sürgősségi osztály, gyógyszertár és tornaterem is működik. Ezek mindegyike a gyermekek minél előbbi gyógyulásáért dolgozik.

Karácsony a Heim Pál Gyermekkórházban

2014. december 24, szerda

hpkrterAz ünnepek eljövetelekor összeül az egész család: elfelejtjük a régi sérelmeket, nosztalgiázunk egy kicsit, és még azoknak is boldog karácsonyt kívánunk legalább egy képeslap üzenet erejéig, akikkel az év során nem töltöttünk együtt annyi időt, mint szerettünk volna. Ilyenkor mindenki kedvesebb egy kicsit, mint szokott: mintha türelmesebb lenne a bolti pénztáros és a jegyellenőr is – vagy csak úgy tűnik, mert nekünk van jobb hangulatunk.

Miért támogassuk a Heim Pál Gyermekkórház Fejlesztéséért Alapítványt?

2014. december 21, vasárnap

heim-pal-plakat-smallEgészségünket gyakran nem értékeljük eléggé, csak utólag, ha kénytelenek vagyunk szembesülni valamilyen betegséggel. Amíg van, természetesnek vesszük, sokszor még azért sem teszünk eleget, hogy megtartsuk. Pedig szerencsésnek érezhetnénk magunkat, hiszen vannak olyanok, akiknek gyakran annak ellenére kell megküzdeniük valamilyen komoly kórral, hogy nem tehetnek a kialakulásáról.

Karácsony és adománygyűjtés

2013. december 12, csütörtök

A karácsonyi időszakban egy kicsit mindenkinek megesik a szíve a rászorulókon, ilyenkor még azok is adományozásba fognak, akik egyébként az év többi napján nem is gondolnak arra, hogy élnek köztünk olyanok is, akiknek nem adatik meg minden.

A Heim Pál Gyermekkórház támogatása magánszemélyként

2014. december 02, kedd

heim-logoEgy 2013 nyarán készített felmérés eredményei szerint a magyar lakosság igenis szívesen jótékonykodik: az ünnepek idején és katasztrófák után adakoznak a legtöbben, és főként pénzt juttatnak el a rászorulóknak. A megkérdezettek 85 százaléka vallotta, hogy szeret segíteni; furcsa mód azok adnak inkább, akik maguk sem számítanak vagyonosnak.

A civil szféra helyzete III.

2014. november 29, szombat

Tagadhatatlan tény, hogy a civil szféra új kihívásokkal kénytelen szembenézni mostanában. Az elmúlt években egyrészt jelentősen apadt az állami támogatásuk, ami komoly finanszírozási problémákhoz vezetett, másrészt pedig a kormány következetesen elkezdte figyelmen kívül hagyni az eddig bevett érdekérvényesítési stratégiáikat.

A civil szféra helyzete II.

2014. október 24, péntek

Egyre gyakrabban kerül elő ma Magyarországon a civil szféra helyzetének kérdése. A kormány az elmúlt években látványosan igyekezett csökkenteni a civilek mozgásterét, ami egyes szakértők szerint a szféra hanyatlását, mások szerint épp ellenkezőleg, a fejlődésüket eredményezi.

     
#fc3424 #5835a1 #1975f2 #9ada4e #a9f9a7 #1d3eff