Ennyit gyűjtöttünk 2015-ben!

Adó 1% felajánlások lehetséges összege a közreműködésünkkel:

45001500 Ft*

*a 2014. évi átlagos felajánlások összege és az oldalunkon elküldött 1%-os nyilatkozatok alapján kalkulálva.

2014-ben 70,035,500 Ft - Köszönjük!

Hírlevél feliratkozás

     

OAM

HPGY

2015. évi adó 1 százalék toplista

2015. szeptember 16, szerda

A Nemzeti Adó és Vámhivatal közzé tette a 2014. évi adó 1 százalék felajánlások összegét. Az idei évben is a civil szervezetek között a Heim Pál Gyermekkórház Fejlesztéséért Alapítvány kapta a legtöbb felajánlást a személyi jövedelemadó 1%-ból. A második helyen a Bátor Tábor Alapítvány, a harmadik helyen a Szent Márton Gyermek Mentőszolgálat Közhasznú Alapítvány végzett a felajánlások összege alapján. A 2014. évi első 10 legtöbb felajánlások kapó civil szervezet között nagy változás nem történt, csupán a 10. helyen található Piros Orr Bohócdoktorok Alapítvány nem szerepelt 2014. évben a top 10-ben, illetve az Országos Mentőszolgálat Alapítvány esett vissza a 2014. évi 2. helyről 2015. évben a 6. helyre, valamint a Dévai Szent Ferenc Alapítvány került ki a tavalyi 10-es listából.

1% négylábú kedvenceinknek

2015. április 14, kedd

állatvédelem adó 1 százalékMalac 5-6 év körüli, közepes méretű, fekete kutya. Labrador és vizsla keveréke lehet, de pontosan nehéz lenne megmondani, mi minden kavarog az ereiben. Három éve találták meg állatvédők kikötve a pusztában, bármi élelem és víz nélkül, ma egy vak lány segítőtársa és barátja. Az ő példája mutatja meg igazán, miért is fontos az állatvédelem Magyarországon.

A Heim Pál Gyermekkórház Fejlesztéséért Alapítvány 25 éve

2015. április 12, vasárnap

heim-pal-plakat-smallA Heim Pál Gyermekkórház Fejlesztéséért Alapítvány immár negyed évszázada, 1990 óta dolgozik azon, hogy a kórház minél jobb eredményeket érhessen el a beteg gyermekek gyógyításában. Céljuk a gyermekek ellátási körülményeinek jobbá tétele és a kórház fejlesztése, mind a műszerekkel való ellátottság, mind a dolgozók szakmai tudásának javítása tekintetében.

Céges felajánlások a Heim Pál Gyermekkórház támogatására

2015. április 06, hétfő

heim-pal-alapitvany-logoA cégek társadalmi felelősségvállalása egyre „divatosabbá” válik. Sok vállalat vezetősége érzi, hogy úgy tarthatja fenn hatékonyan a cég jó hírét és népszerűségét az ügyfelek körében, ha nemcsak kiváló minőségű termékeket vagy szolgáltatásokat kínál, hanem együttérzéséről és segítőkészségéről is tanúbizonyságot tesz. Ezért egyre több vállalat szervez önkéntesi csapatot munkatársaiból, akik többféleképpen segítenek a rászorulóknak, például óvodák kertjét vagy parkokat tesznek rendbe, ellenszolgáltatás nélkül.

Állatmentés támogatása

2015. április 05, vasárnap

allatmento 300x250Rengeteg kutya kényszerül arra, hogy az utcán éljen. Pedig egykor ők is egy család tagjai voltak, és azt hitték, hogy szeretik őket. Aztán valami megváltozott, egyszer csak kitették őket az autóból, vagy kinyitották a kaput és elzavarták. Ilyenkor már az is nagy szerencse, ha a kóbor állatot valaki vegtalálja, és elviszi egy menhelyre, ahol még hely is van a számára, így be tudják fogadni. A menhelyekben azonban általában telt ház van, ráadásul pénzszűke híján nagyon nehéz a rengeteg állatot élelmezni, és gondoskodni állatorvosi ellátásukról. A három éve működő Országos Állatmentő Alapítvány ezeknek a menhelyeknek próbál többek közt anyagi segítséget nyújtani működésükhöz. Ezen kívül segítünk az állatok leendő örökbefogadóinak és örökbeadóinak megtalálni egymást, és részt veszünk elveszett kutyák felkutatásában is.

Dönteni fontos

2015. március 09, hétfő

Miért érdemes rendelkezni adónk 1+1%-áról? A személyi jövedelemadóról szóló törvény lehetőséget teremt arra, hogy a magánszemélyek a jövedelemadójuk 1+1 %-áról civil és egyházi kedvezményezettek javára rendelkezzenek, de miért is jó ez nekünk, miért érdemes élni vele?

Állatokat mentünk - segíts Te is!

2015. március 09, hétfő

Minden adófizető felajánlhatja 2015-ben is egy számára szimpatikus szervezetnek az adója egy százalékát. Kevés olyan ügy van, ami jobban megérdemelné ezt a támogatást, mint az elesett állatok mentése és védelme, hiszen ezek az élőlények teljes mértékben ránk van utalva. Éppen az embereknek köszönhető az, hogy rengeteg a rossz körülmények között élő, kidobott állat, természetes tehát, hogy a mi felelősségünk, hogy ahol tudunk, segítsünk. Szerencsére sok a jó szándékú ember is, így létrejöhetett például az Országos Állatmentő Alapítvány is.

MRI épület támogatása

2015. március 09, hétfő

Egyre nagyobb szerepet kapnak az MRI (mágneses rezonancia) készülékek a diagnosztikai vizsgálatokban. Jelenleg Magyarországon nincs a gyermekek vizsgálatára specializálódott MRI készülék. Pedig a gyerekek és főleg a csecsemők vizsgálata nagyobb követelményeket támaszt a diagnosztikai készülékek és az azt működtető orvosok felé.

Szépségkirálynői támogatás

2015. március 03, kedd

A Miss World szervezet keretében most már évtizedek óta évente megrendezik Magyarországon is a szépségkirálynő választást. 2014 ezzel együtt rendkívüli év volt, mivel Kulcsár Edina, a tavalyi szépségkirálynőnk második legszebb hölgy lett a világon.

2010 óta az elesett állatok szolgálatában

2015. március 02, hétfő

Támogassuk az állatokat adónk egy százalékával! - Az állatok védelme nagyon fontos feladatunk, hiszen miután megszelídítettük őket, tőlünk függ a sorsuk, a jólétük. Sajnos ez meg is látszik: nagyon sok magára hagyott, rossz körülmények között tartott, kidobott, esetleg bántalmazott állat van, akiken bizony segíteni kell. Szerencsére azonban jó néhány olyan ember is akad, akiknek szívügye a rossz sorsú állatok segítése. Ennek köszönhetően jött létre például az Országos Állatmentő Alapítvány is, melyet minden évben támogathatunk adónk egy százalékával, hozzájárulva ezzel az állatok védelméhez.

Támogassuk az Év Kórházát!

2015. március 01, vasárnap

Minden évben lehetőségünk nyílik arra, hogy mikor elkészítjük adóbevallásunkat, nyilatkozzunk arról, milyen szervezetet szeretnénk támogatni adónk 1 százalékával. Erről mindenki szabadon dönthet, ennek megfelelően meg is indul a verseny az 1 százalékokért. Vannak azonban olyan szervezetek, melyek olyan ügyet képviselnek, amit magunk is szívesen támogatunk. ilyen a Heim Pál Gyermekkórház Fejlesztéséért Alapítvány is, hiszen az mindenki közös érdeke, hogy a kórház megfelelően tudjon működni és fejlődni.

Országos Állatmentő: Kóbor állatot találtam, mi tegyek?

2015. február 24, kedd

Hivatalosan, ha valaki kóbor állatot talál, lakott területen belül, akkor a területi önkormányzathoz kell fordulnia, aki a további sorsáról intézkedik. Sajnos ebben az esetben, ha nem találják meg az állat gazdáját, akkor a sorsa legtöbb esetben, az elaltatásban végződik. A kóbor állatok, legyen szó macskáról vagy kutyáról, nagy részük már az utcára született, másik részük megszökött, illetve vannak olyanok is, akiket a saját gazdája dobott ki.

Átadták az Onko-hematológiai Osztályt a Heim Pál Gyermekkórházban

2015. február 23, hétfő

2014 év végén adták át Heim Pál Gyermekkórház Madarász utcai gyermekkórházi részlegének onko-hematológiai osztályát. A kis betegek így új és modernebb körülmények között gyógyulhatnak, immáron az Üllői úti központba költöztetett helyszínen. A budapesti intézmény részlegének kialakításához szükséges összeget a Heim Pál Gyermekkórház Fejlesztéséért Alapítvány 111,1 millió Ft-os, a Gyermekrák Alapítvány 95,9 millió Ft-os, az Együtt a Leukémiás Gyermekekért Alapítvány 40 millió Ft-os, a Haemofília Alapítvány 23,4 millió Ft-os valamint magánszemélyek adományaiból sikerült összegyűjteni.

Gazdit kereső állatok – a közösségi média ereje

2015. február 12, csütörtök

Sokan kifejezetten imádják, sokan kifejezetten utálják a közösségi médiát, ám kétségtelen tény, hogy néhány bosszantó dolgot leszámítva rendkívül sok jót is köszönhetünk neki. Vegyük például a különböző segítő applikációkat, vagy éppen egy-egy szervezet saját oldalát. Az Országos Állatmentő Alapítvány is igyekszik a lehető legjobban kihasználni ennek a rendszernek az erejét és saját Facebook oldalán is próbál segíteni a hozzájuk került kisállatokon.

Jó helyre került az 1% - a Heim Pál Gyermekkórház Fejlesztéséért Alapítvány a lista élén

2015. február 11, szerda

Igazán jó helyre került az adóból felajánlható egy százalék. Bár – a statisztikák szerint – legutóbb kevesebb állampolgár élt az adható 1% lehetőségével, sőt 2014-ben csökkent először a felajánlások száma, örömteli tény, hogy az innen befolyó összeg jelentős részét a Heim Pál Gyermekkórház Fejlesztéséért Alapítvány kapta, mintegy 154 millió forintot, ezzel pedig rögtön az lista elejére került.

Megunt pléd? Vásott pokróc? Ne dobd ki!

2015. február 02, hétfő

Legjobb barát, hűséges társ, sokszor a családot pótló kis élőlény – ilyen lehet számunkra egy háziállat, legyen szó kutyáról, cicáról, lóról, hörcsögről, papagájról… Ha a szívünkhöz nőtt, bizony bármit megtennénk érte. Sajnos azonban nem minden kisállat élete alakul ilyen szerencsésen.

Gyógyszertári adománygyűjtés a Heim Pál Gyermekkórház javára

2015. február 01, vasárnap

Egyre több gyógyszertárban lehet úgynevezett adománygyűjtő dobozokkal találkozni, amelyekbe a Heim Pál Gyermekkórház Fejlesztésért Alapítvány számára gyűjtenek támogatást. Az alapkoncepció a „Gyógyszertárak a gyermekekért” program kitalálójától, a Vitapaletta Kft-tól származik. Az adománygyűjtést ugyanis a cég munkatársai kezdték meg. Az elgondolás szerint, minden eladott, általuk forgalmazott termék után 20 forintot utalnak át az ellátás számára. A program azonban ennél egy kissé tovább nyúlt, és a vásárlók ezen felül, egy támogatásra kialakított gyűjtőperselyekbe is van lehetőségük pénzt „dobni”.

Állatok örökbefogadása az Országos Állatmentő Alapítvány közreműködésével

2015. január 17, szombat

Hazánkban gyakorlatilag napi szinten kerülnek utcára megunt kisállatok, így a menhelyek is megtelnek lassan, egyre kevesebb a szabad hely. Amikor egy új kisállatot viszünk a családba, számos szempontot fontolóra kell venni. Első lépésként érdemes tisztában lenni a ténnyel: egy menhelyről befogadott kutyus hihetetlenül hálás és élete végéig szolgálni fogja a családot, legalább annyira, mint egy kölyökként hazavitt kisállat.

A Heim Pál Gyermekkórház története

2015. január 16, péntek

welcome tavasz B 08A Heim Pál Gyermekkórház elődje 1908-ban épült. Az akkori Magyar Királyi Központi Állami Gyermekmenhely a gyermekek gyógyításán kívül taníttatásukról is gondoskodott. Az első világháborúban sok gyermek elveszítette a szüleit, így a menhelynek több új lakót kellett befogadnia. Az intézmény túlzsúfoltságáért másodrészben pedig az országban dúló járványok voltak a felelősek.

     
#fc3424 #5835a1 #1975f2 #9ada4e #a9f9a7 #1d3eff