Ennyit gyűjtöttünk 2014-ben!

Adó 1% felajánlások lehetséges összege a közreműködésünkkel:

4048000 Ft*

*a 2014. évi átlagos felajánlások összege és az oldalunkon elküldött 1%-os nyilatkozatok alapján kalkulálva.

2014-ben 70,035,500 Ft - Köszönjük!

Hírlevél feliratkozás

     

HPGY

OAM

Állatok örökbefogadása az Országos Állatmentő Alapítvány közreműködésével

2015. január 17, szombat

Hazánkban gyakorlatilag napi szinten kerülnek utcára megunt kisállatok, így a menhelyek is megtelnek lassan, egyre kevesebb a szabad hely. Amikor egy új kisállatot viszünk a családba, számos szempontot fontolóra kell venni. Első lépésként érdemes tisztában lenni a ténnyel: egy menhelyről befogadott kutyus hihetetlenül hálás és élete végéig szolgálni fogja a családot, legalább annyira, mint egy kölyökként hazavitt kisállat.

A Heim Pál Gyermekkórház története

2015. január 16, péntek

welcome tavasz B 08A Heim Pál Gyermekkórház elődje 1908-ban épült. Az akkori Magyar Királyi Központi Állami Gyermekmenhely a gyermekek gyógyításán kívül taníttatásukról is gondoskodott. Az első világháborúban sok gyermek elveszítette a szüleit, így a menhelynek több új lakót kellett befogadnia. Az intézmény túlzsúfoltságáért másodrészben pedig az országban dúló járványok voltak a felelősek.

A Heim Pál Gyermekkórház Fejlesztéséért Alapítvány bemutatása

2015. január 02, péntek

heim-pal-fejleszteseert-logo2A Heim Pál Gyermekkórház Fejlesztéséért Alapítványt a Heim Pál Gyermekkórház alapította 1990-ben. A cégek és magánszemélyek által egyaránt szívesen támogatott alapítvány célja a gyermekkórház fejlesztése, mind a műszeres ellátottság, mind a kis betegek ellátási körülményeinek szempontjából, illetve a dolgozók szakmai továbbképzése.

Hogyan és kiknek segít a Heim Pál Gyermekkórház?

2014. december 27, szombat

heim-pal-plakat-smallA Heim Pál Gyermekkórház elődjének 1908-as megalapítása óta, immár több mint 100 éve beteg gyermekek gyógyításával foglalkozik. A kórház Közép-Magyarországi Gyermekgyógyászati Centrumként működve az egész ország területéről fogadja a kis betegeket, ugyanis több szakmában kizárólag itt elérhető gyermekellátás. A kórház négy épületében (a VIII. kerületi Üllői út és a Delej utca sarkán, illetve a XIII. kerületi Madarász Viktor, a Faludi utcában) több fekvőbetegosztály, szakrendelő, sürgősségi osztály, gyógyszertár és tornaterem is működik. Ezek mindegyike a gyermekek minél előbbi gyógyulásáért dolgozik.

Karácsony a Heim Pál Gyermekkórházban

2014. december 24, szerda

hpkrterAz ünnepek eljövetelekor összeül az egész család: elfelejtjük a régi sérelmeket, nosztalgiázunk egy kicsit, és még azoknak is boldog karácsonyt kívánunk legalább egy képeslap üzenet erejéig, akikkel az év során nem töltöttünk együtt annyi időt, mint szerettünk volna. Ilyenkor mindenki kedvesebb egy kicsit, mint szokott: mintha türelmesebb lenne a bolti pénztáros és a jegyellenőr is – vagy csak úgy tűnik, mert nekünk van jobb hangulatunk.

Miért támogassuk a Heim Pál Gyermekkórház Fejlesztéséért Alapítványt?

2014. december 21, vasárnap

heim-pal-plakat-smallEgészségünket gyakran nem értékeljük eléggé, csak utólag, ha kénytelenek vagyunk szembesülni valamilyen betegséggel. Amíg van, természetesnek vesszük, sokszor még azért sem teszünk eleget, hogy megtartsuk. Pedig szerencsésnek érezhetnénk magunkat, hiszen vannak olyanok, akiknek gyakran annak ellenére kell megküzdeniük valamilyen komoly kórral, hogy nem tehetnek a kialakulásáról.

Karácsony és adománygyűjtés

2013. december 12, csütörtök

A karácsonyi időszakban egy kicsit mindenkinek megesik a szíve a rászorulókon, ilyenkor még azok is adományozásba fognak, akik egyébként az év többi napján nem is gondolnak arra, hogy élnek köztünk olyanok is, akiknek nem adatik meg minden.

A Heim Pál Gyermekkórház támogatása magánszemélyként

2014. december 02, kedd

heim-logoEgy 2013 nyarán készített felmérés eredményei szerint a magyar lakosság igenis szívesen jótékonykodik: az ünnepek idején és katasztrófák után adakoznak a legtöbben, és főként pénzt juttatnak el a rászorulóknak. A megkérdezettek 85 százaléka vallotta, hogy szeret segíteni; furcsa mód azok adnak inkább, akik maguk sem számítanak vagyonosnak.

A civil szféra helyzete III.

2014. november 29, szombat

Tagadhatatlan tény, hogy a civil szféra új kihívásokkal kénytelen szembenézni mostanában. Az elmúlt években egyrészt jelentősen apadt az állami támogatásuk, ami komoly finanszírozási problémákhoz vezetett, másrészt pedig a kormány következetesen elkezdte figyelmen kívül hagyni az eddig bevett érdekérvényesítési stratégiáikat.

A civil szféra helyzete II.

2014. október 24, péntek

Egyre gyakrabban kerül elő ma Magyarországon a civil szféra helyzetének kérdése. A kormány az elmúlt években látványosan igyekezett csökkenteni a civilek mozgásterét, ami egyes szakértők szerint a szféra hanyatlását, mások szerint épp ellenkezőleg, a fejlődésüket eredményezi.

A civil szféra helyzete I.

2014. szeptember 07, vasárnap

Magyarországon a civil szféra sosem tartozott a kifejezetten erős területek közé, azonban mostanság egyre inkább előtérbe kerülnek. A politikai pártokból való kiábrándulás miatt nőhet az erejük, azonban arról, hogy tudnak-e élni ezzel a lehetőséggel, megoszlanak a szakértői vélemények.

Az ügyfelek dönthetnek a MagNet nyereségének tíz százalékáról

2014. június 08, vasárnap

A MagNetnél már bevett szokás, hogy a bank nyereségének 10 százalékát minden évben civil szervezetek között osztják szét. Idén már ötödik alkalommal mondhatják meg a bank ügyfelei, hogy mely civil szervezetek kaphassanak a pénzből. Ebben az évben közel 40 millió forintot osztanak szét összesen 71 civil szervezet között. Az ügyfeleknek június 30-ig van lehetőségük szavazni nyereségük sorsáról.

Május 20-ig adhatjuk adónk 1%-át az állatoknak

2014. máj. 07, szerda

Minden évben május 20-ig tart az adóbevallási időszak, eddig rendelkezhetünk adónk egy százalékának felajánlásáról is. Mivel a dátum vészesen közeleg és nincs már sok nap hátra, érdemes dönteni, ha eddig nem tettük volna meg. A nyilatkozat az adóbevallással együtt küldhető el legegyszerűbben, ami nem jár semmilyen fáradságos többletmunkával.

Egyházi adó 1 százalék 2014-ben

2014. máj. 07, szerda

Egyházaknak felajánlható adó 1%-ot, azaz az 1998 óta felajánlható “második” 1%-ot olyan egyházak, vallási közösségek, felekezetek kaphatják meg, amelyek szerepelnek a Lelkiismereti és vallásszabadság jogáról, valamint az egyházak, vallásfelekezetek és vallási közösségek jogállásáról szóló 2011. évi CCVI. törvény mellékletében, és a NAV-tól technikai számot kaptak.

Hogyan lehet cégem a Heim Pál Gyermekkórház kiemelt támogatója?

2014. máj. 06, kedd

A Heim Pál Gyermekkorház kiemelt támogatói azon cégek és magányszemélyek lehetnek, akik folyamatos és kiszámítható segítséget nyújtanak az alapítványnak, melyekkel hozzájárulnak céljai megvalósulásához és gyógyító tevékenységei hatékonyabbá tételéhez. Alapítványunk már több mint húsz éve segíti a súlyosan sérült és beteg gyerekek felépülését.

Adó 1% az Országos Állatmentő Alapítvány részére

2014. máj. 04, vasárnap

A civil szervezetek hatalmas választékában nehéz a döntés, hova is szánjuk adónk egy százalékát. Állatbarátként érdemes az Országos Állatmentő Alapítvány részére ajánlani ezt a jelképes összeget, hiszen a szervezetnek köszönhetően ma már több kedvenc menekült meg, és nagy segítséget jelent a szervezet jövőbeni terveihez.

     
#fc3424 #5835a1 #1975f2 #9ada4e #a9f9a7 #1d3eff