Ennyit gyűjtöttünk 2014-ben!

Adó 1% felajánlások lehetséges összege a közreműködésünkkel:

23100000 Ft*

*a 2013. évi átlagos felajánlások összege és az oldalunkon elküldött 1%-os nyilatkozatok alapján kalkulálva.

2013-ban 52,035,500 Ft - Köszönjük!

Hírlevél feliratkozás

     

 

heim

allatmento

 

Kérjük, támogasd adód 1 százalékával a Heim Pál Gyermekkórház Fejlesztéséért Alapítványt!

2014. március 26, szerda

heim-pal-plakat-smallSok kicsi sokra megy, de még mennyire! Bár egy százalék nem tűnik nagy összegnek, évek tapasztalatai mégis azt mutatják, hogy jelentős segítség az alapítványok munkájában. Mivel a közösség mozgósításában nagy erő rejlik, minden egyes ember számít a láncban. Az üzenőfalakon megosztott beteg gyermekek képeire kapott lájkok és megosztások sokszor nem jelentenek valódi segítséget, bármennyire is erős bennünk a gyógyító szándék.

Az Országos Állatmentő Alapítvány segít megtalálni elveszett kedvenceinket

2014. március 25, kedd

Az állattartók egyik rémálma, hogy kedvencük elszökik, vagy elrabolják. Ha a keresésük nem jár sikerrel, meg van a veszélye annak is, hogy az elveszett kedvenc soha többé nem tér haza. Ekkor csak találgatni lehet, hogy vajon egy út széli árok partján üldögél-e éhesen és betegen, idegen környezetben egzecíroztatják ismeretlenek, vagy talán már nem is él. De a többnapos kószálások, kallódások alatt is számos veszélynek vannak kitéve, szervezetük is legyengül élelem híján. Ebben az esetben csak az segít, ha több szem többet lát alapon csoportos keresésre indulunk. Ilyenkor a legkisebb, elszórt információ is segíthet a nyomra vezetésben.

A gyógyításhoz drága műszerparkra van szükség

2014. március 24, hétfő

heim-pal-alapitvany-logoA mai világban az egészség felbecsülhetetlen érték, a súlyos betegségek többsége pedig csak kemény küzdelmek árán gyógyítható.  A drága kezelések ráadásul még nagyobb terheket rónak a beteg ember családjára, de a kórházak számára is elengedhetetlen a megfelelő anyagi háttér az eszközök biztosításához. Sajnos a jó szándék nem elég, hiszen egy európai színvonalú felszereltség előteremtése komoly anyagi beruházással jár.

Rendelkező nyilatkozat a Heim Pál Gyermekkórház Fejlesztéséért Alapítvány részére

2014. március 18, kedd

heim-logoSzemélyi jövedelemadójának egy százalékát minden olyan magánszemély felajánlhatja, akinek adófizetési kötelezettsége van. Erről az egy százalékról nyilatkozat formájában rendelkezhetünk, melyet a törvényben meghatározott, közhasznú tevékenységet végző szervezetnek ajánlhatunk fel. Amennyiben Ön úgy dönt, hogy a Heim Pál Gyermekkórház Fejlesztéséért Alapítvány tevékenységéhez kíván hozzájárulni, a heimalap.hu oldalon letöltheti a szükséges nyilatkozatot. Az elmúlt évek közleményei szintén itt tekinthetők meg.

Állatbetegségek megelőzésének támogatása

2014. március 17, hétfő

A betegségek nem kímélnek sem embert, sem állatot – ám míg a beteg ember számára jó esetben ott van a segítő család, addig az utcán kóborló állatoknak nincs esélyük automatikusan segítséget kérni. A kóborállatok nem csak az éhenhalás, mérgezés, vagy az emberi agresszió veszélyének vannak kitéve, hanem a betegségeknek is.

Az állatvédelmi törvényről

2014. március 15, szombat

A hatályos állatvédelmi törvény az állatok bántalmazását, elpusztítását próbálja megakadályozni, és lefektetni az állattartáshoz szükséges alapfeltételekhez kacsolódó törvényeket, melyek biztosítják a megfelelő életszínvonalat az állatok számára. Az állattörvény általános, mindenkire érvényes szabályokat határoz meg, melyekkel a legtöbb állatvédő, így az Országos Állatmentő Alapítvány is egyetért. Ezek olyan etikai és erkölcsi tartalmú feltételek, melyeket rögzítés nélkül is minden állatbarátnak be kellene tartania. Minden embernek felelőssége a törvény értelmében viselkedni és bánni az állatokkal és azokat védeni, akiket a törvény sokszor még így sem tud teljesen megóvni (kollektív figyelem). Ezek az állatok legtöbbször csak az állatmentő szervezetek segítségére támaszkodhatnak, és az alapítványokon keresztül őket támogató emberekre.

Daganatos és leukémiás gyermekek gyógyulnak a Heim Pál Gyermekkórházban

2014. március 14, péntek

welcome tavasz B 08A daganatos betegségek és a leukémia olyan súlyos kórok, amit az ember senkinek se kívánna, főleg nem egy gyermeknek. Az ilyen típusú betegségek ellen komoly felszereltséggel és szakszerű eljárásokkal lehet csak felvenni a harcot, mely nagyszabású anyagi beruházásokat igényel. A budapesti Heim Pál Gyermekkórház sok éve nyújt szakszerű ellátást ezen a területen: tizennyolc osztályán többek közt daganatos, neurológiai, gasztroenterológiai problémákkal küzdő vagy sebészeti beavatkozásra szoruló gyermekek gyógyítása folyik.

Étel és fedél – az állatoknak is jár

2014. március 11, kedd

Minden élőlény rendelkezik alapvető szükségletekkel: ahogyan az embereknek, úgy az állatok életéhez is nélkülözhetetlen a táplálék és az időjárás viszontagságaitól megóvó fedél. Nem szabad elfelejtenünk, hogy a ma már háziállatokként aposztrofált (domesztikált) állatokat egykor mi emberek szelídítettük magunkhoz. Ezzel egyfelől megfosztottuk őket önállóságuktól, másrészről pedig komoly felelősséget teremtettünk magunknak: azóta a mi dolgunk az ő sorsuk is.

Miért a Heim Pál Gyermekkórházat támogassuk adónkból?

2014. március 10, hétfő

koncertAz adóbevallás időszakában minden évben rendelkezhetünk adónk egy százalékáról, mely összeget egy általunk választott alapítványnak adhatjuk. Érdemes meggondolni, hová szánjuk a jelképes összeget, mely ugyan nem tűnhet soknak, de sokat jelenthet. Ha egy olyan közhasznú tevékenységet folytató alapítványt választunk, mint a Heim Pál Gyermekkórház Fejlesztéséért Alapítvány, nem csak rövid, de hosszútávon is segíthetjük a Heim Pál Kórház gyógyító munkáját.

Négy éve az állatokért

2014. március 09, vasárnap

Az Országos Állatmentő Alapítvány elsődleges célja, hogy otthon találjon a lehető legtöbb kidobott, elhagyott állat számára. Immáron négy éve fáradoznak azon, hogy az állatok is az őket megillető feltételeknek megfelelően élhessenek, s a kedvencek számára új otthont találjanak.

Gazdátlan állatok örökbefogadásának támogatása

2014. március 07, péntek

Magyarországon több millió (!) kóbor állat él utcákon, erdőszéleken, elhagyatott gazdasági területeken. Ez elképzelhetetlenül sok, megmentésre váró kedvencet jelent. A munkához elkötelezett állatbarátokra van szükség, akik időt, energiát és gyakran jelentős anyagi áldozatokat sem sajnálnak. Munkatársaink országszerte küzdenek azért, hogy minél kevesebb állatnak kelljen szenvednie. Az olyan egykori házi kedvenceken, akiken lehet, minden áron segíteni akarunk! Ehhez összefogásra van szükség.

Adónk felajánlható 1 százaléka a beteg gyermekek jövőjéért

2014. március 06, csütörtök

heim-pal-plakat-smallMint minden évben, idén is május 20-ig ajánlhatjuk fel személyi jövedelemadónk egy százalékát egy civil szervezetnek. Sajnos a legtöbb adózó talán a kis százalék miatt, de nincs tisztában azzal, miként rendelkezhet felette, és figyelmen kívül hagyja a lehetőséget. Amennyiben nem tisztelünk meg vele egy civil szervezetet sem, az államot illeti meg az összeg. A sikeresebb szervezetek azonban rendkívül hatékonyan tudják szolgálni az általuk kitűzött célt, így érdemes elköteleződnünk egy szívünknek fontos ügy mellett.

Állatvédelem céges felajánlásokkal

2014. március 05, szerda

A lelkes magánszemélyek mellett eddig jelentős összegekkel segítették különböző cégek is az Országos Állatmentő Alapítvány működését. Cégvezetőként példamutatásával ön is tehet azért, hogy mások is felfigyeljenek a közhasznú célokért végzett munka fontosságára.

Egy százalék esély a beteg gyermekeknek

2014. március 04, kedd

heim-pal-alapitvany-logoAz idei adóbevallási időszakban május 20-ig lehet rendelkezni adónk egy százalékáról, amely nem tűnik nagy összegnek, ám annál nagyobb segítségére lehet a közhasznú célokért dolgozó alapítványoknak, és nagyobb esélyt jelenthet a beteg gyermekek gyógyulására. A 24 éve rendkívül sikeresen működő Heim Pál Gyermekkórház Fejlesztéséért Alapítvány az eddigi évek alatt kimagaslóan hatékonyan tudta felhasználni a kapott összegeket, aminek köszönhetően a legsikeresebb szervezetek egyike, tekintélyes támogatói táborral. Terveik megvalósításában idén mi is segíthetünk.

Állatmenhelyek támogatása adónk 1 %-ából

2014. március 03, hétfő

Az Országos Állatmentő Alapítvány 2012 óta fogadhatja el a személyi jövedelemadóból felajánlott egy százalékokat. Az így befolyt összegeket rászoruló, gazdátlan állatok szakszerű ellátásának finanszírozására és kulturált állatmenhelyek megsegítésére, s azok hosszú távú fenntartására fordíthatja az alapítvány. A munkával járó összetett és sokszor nagyon nehéz feladatok elvégzéséhez segítőkész emberek támogatása kell, akiknek táborához bárki csatlakozhat egyéves személyi jövedelemadója egyetlen százalékának felajánlásával.

Célba ér a segítség a Heim Pál Gyermekkórház Fejlesztéséért Alapítvány által

2014. március 02, vasárnap

heim-logoA szívszorító plakátok tömkelegében nehéz arról dönteni, hová szánjuk adónk egy százalékát, ráadásul a hírek, melyek szerint adományunk nem is hasznosul, eltántorítóak. Azonban az olyan évek óta hatékonyan működő alapítványok munkájával, mint a Heim Pál Gyermekkórház Fejlesztéséért Alapítvány, a legkisebb is valóban számít és a hatékony egész részévé válik.

Egy százalék esély az állatoknak is

2014. március 01, szombat

Az Országos Állatmentő Alapítvány azoknak a kilátástalan helyzetű kóbor kedvenceknek segít, akiket az utcára dobtak, vagy rosszabb esetben soha nem is volt szerető családjuk. Az így tengődő állatok gyakran kínzás áldozataivá válnak, élelem híján elpusztulnak, betegen és szenvedések közepette halnak meg, de sajnos egyáltalán nem ritka az sem, hogy elütik őket. A gazdák felelőtlensége, vagy balszerencséje miatt csak a jó szándékú állatbarátok képesek közös erővel és összefogással tenni értük.

Gyermekeket menthet adónk 1%-a

2014. február 21, péntek

heim-pal-alapitvany-logoAz ártatlanul szenvedőkről, például az utcára tett állatokról vagy a beteg gyermekekről szóló hírek mindenkit megráznak. Legszívesebben segítenénk mindegyiküknek: befogadnánk az összes kutyát, vagy meggyógyítanánk az összes kis beteget. Ezt természetesen nem tehetjük meg, hiszen nem rendelkezünk sem elegendő anyagi forrással, sem a szükséges szakképzettséggel.

Vigyázzon a csalókkal!

2014. február 20, csütörtök

heim-pal-plakat-smallSzerencsére Magyarországon sok a segítőkész ember, aki – ha csak jelképes adománnyal is, de – szívesen támogat jó célokat, például a gazdátlan állatok gondozását vagy a beteg gyermekek gyógyítását. Sokan úgy adományoznak akár havi több ezer forintot egy egészségügyi intézménynek, például a Heim Pál Gyermekkórháznak, hogy maguk sem számítanak tehetősnek.

A beteg gyermekek gyógyulásáért 2014-ben is

2014. február 15, szombat

welcome tavasz B 08Egészségünk az egyik legfontosabb dolog az életünkben – értékét azonban sokszor csak akkor vesszük észre, ha valamilyen komoly problémával szembesülünk: megbetegszünk vagy ami még rosszabb, gyermekünk betegszik meg. Ekkor természetesen mindent igyekszünk megtenni a gyógyulásáért: a legjobb körülmények között gyógyíttatjuk, és mi magunk is folyamatosan mellette vagyunk, hogy tartsuk benne a lelket, aminek szintén nagy szerepe lehet a kicsi állapotának javulásában.

Az Ön segítségével otthonra találhatnak a kidobott állatok

2014. február 14, péntek

Sajnos túl sokan vannak úgy, hogy gazdává válásuk pillanatában nem gondolják eléggé végig mindazokat a kötelességeket, amelyeknek állattartóként eleget kell tenniük, és nem számolnak a kötelességek elmulasztásával járó következményekkel. Márpedig ezek a következmények a házi kedvencünkre nézve igen romboló hatással lehetnek.

Az Országos Állatmentő Alapítvány küldetése

2014. február 12, szerda

Az ember elsődleges célja volt, mikor háziasított egyes állatfajtákat, hogy kevésbé érezze magát magányosan, mindig legyen mellette valaki, akire támaszkodhat, vagy akárcsak egy simogatás erejéig, de érezze, hogy nincsen egyedül. Ennek ellenére sokan mégis olyan módon bánnak állataikkal, ami minden fajta életformához méltatlan. Az Országos Állatmentő Alapítvány célja, hogy az élhetetlen körülmények közé került állatokon segítsen.

     
#fc3424 #5835a1 #1975f2 #9ada4e #a9f9a7 #1d3eff