Hírlevél feliratkozás
     

HPGY

Adó egy százalék, a gyermekek gyógyulásáért

2013. február 03, vasárnap

Egy beteg gyereknél nincs szomorúbb látvány, a fokozatosan romló magyar egészségügyi viszonyok miatt pedig egyre komolyabb szükség van az olyan civil szervezetekre, amelyek a gyermekek gyógyulásának elősegítését tűzik ki célul. Mint a legtöbb civil szervezet, vagy alapítvány, a beteg gyermekekkel foglalkozó civilek sem tartoznak a profitorientált társaságok közé.

Gyűjtésekből származó összegekkel, valamint cégektől, magánszemélyektől kapott támogatásokkal dolgoznak, a gyerekek gyógyulásához szükséges gyógyszerek, technikai eszközök beszerzését ezekből a juttatásokból igyekeznek fedezni, gyermekkórházakat támogatni. Erejük és kapacitásuk azonban ezen szervezeteknek is véges, az adók 1%-ának felajánlásaiból azonban komoly eredményeket tudnak felmutatni. Orvosi eszközök, méregdrága beavatkozások, vagy „csak” a gyermekek megajándékozása; mind-mind olyan tevékenységek, amelyek komoly források nélkül elképzelhetetlenek lennének.

Gondoljunk csak bele: minimális ráfordítással és energiabefektetéssel bármelyik adózó polgár segíthet, hiszen a beteg gyermekek gyógyulását segítő szervezetek támogatása során az adózó is hozzájárul egy beteg gyermek felépüléséhez. Gyermekek életét és családokat menthet meg ilyen módon a felajánló, és nem utolsósorban az egyébként is fuldokló magyar egészségügy válláról vesz le komoly terheket. Ön se hagyja veszni adója 1%-át, inkább ajánlja fel a beteg gyermekeknek, ha Ön is úgy érzi, hogy fontos a civil felelősségvállalás, és ilyen módon kívánja elismerni a beteg gyermekeket segítő szervezetek és emberek munkáját!

     
#fc3424 #5835a1 #1975f2 #9ada4e #a9f9a7 #1d3eff