Hírlevél feliratkozás
     

HPGY

Adó 1 százalék, állatvédelem támogatása

2013. február 02, szombat

Adóbevallás elkészítése során az adó 1%-a különböző állatvédő szervezeteknek is felajánlható.Az állatvédők rendszerint emberfeletti munkával igyekeznek a sorsukra hagyott kutyák, macskák (és egyéb állatok) alapvető életkörülményeinek javítására, telephelyeiken rengeteg elhagyott állat várja, hogy új gazdára találjon. Az állatok ellátása rendkívül költséges elfoglaltság, nem elég a mindennapi élelem biztosítása, az orvosi ellátás ennek akár a többszörösébe is kerülhet.

Az állatvédők munkájukat civil foglalkozásuk mellett, általában saját költségükre végzik, de a borzasztó körülmények között élő négylábúak felkutatásán és megmentésén túl már nem tudják fedezni az állatok napi ellátását. Non-profit szervezetekről van szó, ennélfogva bevételük nincsen, egyedüli segítséget az őket pénzzel támogatóktól kapnak. Különböző pályázati összegek elnyerésén túl a legkomolyabb bevételi forrásuk az adó 1%-os felajánlásokból befolyó támogatások.

Jó, ha tudjuk, hogy az állatotthonok és az egyéb állatvédelemmel foglalkozó egyesületek a kapott támogatásokat nem a dolgozóik juttatásaira fordítják, minden egyes forinttal az állatok eltartását finanszírozzák. Akkor javasoljuk valamely állatmentő szervezet támogatását, ha Ön is úgy gondolja, hogy a szerencsétlenül járt négylábúak megsegítése is a fontos feladatok közé tartozik. A négylábúak nem tehetnek sorsuk alakulásáról, minimális segítséggel azonban Ön is hozzájárulhat, hogy ne legyen biztos halál a magukra hagyott állatok sorsa. Tegyen Ön is a magyarországi állatvédelemért, ajánlja fel adója 1%-át az Önnek legszimpatikusabb állatmentő szervezetnek!

     
#fc3424 #5835a1 #1975f2 #9ada4e #a9f9a7 #1d3eff