Hírlevél feliratkozás
     

HPGY

Adó 1 százalék nyomtatvány

Az adó 1 százalék felajánlásához szükséges nyomtatvány kitöltése

Az évi adóbevallás elkészítésekor segíthetünk egy általunk választott alapítvány vagy más szervezet munkájában. Felajánlhatjuk adónk 1 százalékát például egy beteg gyerekekkel foglalkozó alapítványnak vagy egy állatmenhelynek. Az adó 1 százalék felajánlásának vannak bizonyos tartalmi és formai követelményei, amelyeket mindenképp be kell tartanunk ahhoz, hogy biztosak lehessünk benne, az összeg eljut a kiválasztott szervezethez. Az SZJA 1 százalékát akkor ajánlhatjuk fel, ha adófizetési kötelezettségünk van, illetve adónkat határidőre befizetjük a NAV-nak. Az 1 százalékot egy a 1996. évi CXXVI. törvényben meghatározott szervezet javára ajánlhatjuk fel, erről írásos nyilatkozatban kell rendelkeznünk. Ennek a nyilatkozatnak tartalmaznia kell a szervezet adószámát, illetve technikai számát. A nevét nem kötelező feltüntetnünk, de megtehetjük.

Az adó 1 százalékról csak teljes egészében rendelkezhetünk, azt több szervezet között megosztani nem lehet. Az egyházaknak felajánlott összegről külön nyomtatvány kitöltésével rendelkezhetünk. A két nyilatkozat egy garnitúra részét képezi, így ne válasszuk szét a perforáció mentén. A nyilatkozatot postán vagy személyesen egyaránt eljuttathatjuk a NAV-nak, előző esetben egy lezárt, adóazonosító jelünkkel ellátott borítékba kell helyeznünk a dokumentumot. Ha adóbevallásunkat a munkáltató készíti el, a rendelkező nyilatkozatot tartalmazó borítékot ugyanúgy el kell látnunk adóazonosító jelünkkel, illetve alá kell írnunk a leragasztáson átnyúlóan. Az egy százalékról akár egy üres A4-es lapot kitöltve is rendelkezhetünk, ha a NAV által küldött formanyomtatványt elveszítettük, vagy hibásan töltöttük ki. Egy normál borítékra írjuk rá adóazonosító jelünket, tegyük bele a nyilatkozatot, majd helyezzük az adóbevallási csomagba.

Adó 1 százalék nyomtványt az oldalunk segítségével is megismerheti, illetve a kiválasztott civil szervezet kitöltött nyomtatványát e-mailen is elküldheti saját magának.

  • 1. Használja a civil szervezet kereső funkciónkat az oldalun
  • 2. Válassza ki az Ön számára legszimpatikusan civil szervezetet település vagy "Kategóriák, témakörök" szerint a bal oldali menüben (pl. Gyermekkórház)
  • 3. Nézze meg a civil szervezet leírását, itt válassza ki "Nyomtatható 1% Nyilatkozat" linket
  • 4. Adja meg az e-mail címét és küldje meg saját magának az adó 1 százalék nyilatkozatot

Ajánlja barátainak, családtagjainak is az adó 1 százalék nyomtatvány megküldési programot, ajánljuk fel minnél többen az adónk 1%-át civil szervezeteknek.

     
#fc3424 #5835a1 #1975f2 #9ada4e #a9f9a7 #1d3eff