Hírlevél feliratkozás
     

HPGY

Hogyan és kiknek segít a Heim Pál Gyermekkórház?

2018. január 06, szombat

heim-pal-plakat-smallA Heim Pál Gyermekkórház elődjének 1908-as megalapítása óta, immár több mint 100 éve beteg gyermekek gyógyításával foglalkozik. A kórház Közép-Magyarországi Gyermekgyógyászati Centrumként működve az egész ország területéről fogadja a kis betegeket, ugyanis több szakmában kizárólag itt elérhető gyermekellátás. A kórház négy épületében (a VIII. kerületi Üllői út és a Delej utca sarkán, illetve a XIII. kerületi Madarász Viktor, a Faludi utcában) több fekvőbetegosztály, szakrendelő, sürgősségi osztály, gyógyszertár és tornaterem is működik. Ezek mindegyike a gyermekek minél előbbi gyógyulásáért dolgozik.

 

A legkülönbözőbb betegségek kezelése folyik az intézményben, a különböző allergiáktól és ortopédiai problémáktól kezdve, a bőrbetegségeken és sebészeti ellátásra szoruló sérüléseken keresztül a diabéteszig vagy a szív- és érrendszeri megbetegedésekig. A kórház a gyógyítás mellett prevencióval is foglalkozik. Dietetikai Szolgálata táplálkozási tanácsadást nyújt a gyermekeknek és szüleiknek, hogy megfelelő diétával gondoskodhassanak a különböző betegségek megelőzéséről. A Gyermekfogászati Prevenciós Szolgálat pedig azért dolgozik, hogy a kicsiknek minél ritkábban legyen szükségük fogászati kezelésre.

Az intézményben járó- és fekvőbeteg-ellátás egyaránt folyik; a kórház tevékenységét számos sikeres gyógyulástörténet fémjelzi, amelyeket az intézmény honlapján olvashatunk. A gyermekkórház Madarász utcai épületében Anyatejgyűjtő Állomás is működik, amely a kisgyermekes anyáknak nyújt segítséget. Azok a szoptatós kismamák, akiknek többletként termelődő anyatejük van, leadhatják azt az állomáson; ezt azok a koraszülött és kis súllyal a világra jött újszülött csecsemők kapják meg, akiket saját édesanyjuk nem tud megfelelően táplálni.

 

     
#fc3424 #5835a1 #1975f2 #9ada4e #a9f9a7 #1d3eff