Hírlevél feliratkozás
     

HPGY

Szükségük van ránk: adóforintok a beteg gyerekek megsegítésére

2015. máj. 13, szerda

A gyermekkort körbelengi egy olyan illúzió, hogy aki gyermek az csak egészséges lehet, talán ettől is olyan tragikus a felismerés, hogy ez koránt sincsen így. Az ellátás, a beteggondozás pedig nagyon nehézkes, így minden segítség jól jön.

Otromba dolog volna rangsorolni a civilszervezetek munkáját, hogy melyik fontosabb melyiknél, mindegyik az és mindegyikre szükség van, de a beteg gyermekek megsegítésére ez mégis különösen igaz. A téma iránti fogékonyságunk és egyáltalán a betegségek szomorú ténye lehet az oka annak, hogy 2013 után 2014-ben is a beteg gyermekeket segítő alapítványok kapták a legtöbb felajánlást a személyi jövedelemadó 1 százalékából. Ez egyrészt nagyon örvendetes, másrészt azonban a területen tevékenykedő alapítványok, szervezetek költségvetésének csak a töredékét teszi ki, hiszen a korházi ellátás, a beteggondozás különösen drága.

A felajánlás ugyan arányaiban sok, de ez a kép már koránt sem olyan kedvező, ha figyelembe vesszük, hogy a tavalyi évben mintegy 100 ezerrel kevesebb fő ajánlotta fel 1%-át civil szervezetek részére a 2013-as évhez képest. Holott minden egyes forintból a beteg gyerekek ellátását, gondozását, életminőségük javítását szolgálják az itt tevékenykedő civil szervezetek és alapítványok. Sajnos sokan kizárólag ebből tudják fenntartani magukat, számukra ezért ez hatalmas segítség – ha nem lennének az egy százalékos felajánlások, sok szervezet egyszerűen eltűnne és sok gyermeknek még nehézkesebb lenne az ellátása.

     
#fc3424 #5835a1 #1975f2 #9ada4e #a9f9a7 #1d3eff