Hírlevél feliratkozás
     

HPGY

A Heim Pál Gyermekkórház Fejlesztéséért Alapítvány és a MagNet Bank KAP programja

2017. március 04, szombat

Mi a KAP Program? Egy egyedülálló kezdeményezés, ami széleskörű társadalmi összefogással és önzetlen adakozással évről-évre egyre nagyobb összeggel támogatja a gyógyításban, sportban tevékenykedő, illetve esélyegyenlőségért és környezetvédelemért dolgozó civil szervezeteket.

Az állami támogatás gyakran nem elég arra, hogy egy kórház elegendő új műszert vásárolhasson, felújíthassa az épület elavult részeit, vagy felszerelhesse a kórtermeket.

A  Heim Pál Gyermekkórház Fejlesztéséért Alapítványnak az elmúlt évek során értékes és nélkülözhetetlen műszerekkel sikerült gyarapítani a kórház felszereltségét, többek közt infúziós pumpákat, ultrahangkészülékeket, altatógépeket vásároltak.

A KAP program keretein belül a Magnet Bank tulajdonosi köre minden évben lemond az adózott eredmény 10%-áról, majd feljogosítja az ügyfeleket, hogy ezzel segítsék a programban résztvevő civil szervezeteket. Így lehetőséget biztosítanak arra, hogy ügyfeleik könnyedén szerepet vállaljanak jó civil ügyekért, fontos célokat támogassanak saját bankjuk profitjából.

2016-ban 46 534 352 Ft-os rekord összegről döntöttek a bank ügyfelei, melyből többek között a Heim Pál Gyermekkórház Fejlesztéséért Alapítvány is részesült.

A MagNet Bank KAP programja keretében az alapítvány 2017-ben 2 db perfúzor megvásárlására pályázik, ami az intenzív osztály betegeinek ellátásánál, az infúzió adagolásánál segíti a gyerekek gyógyulását.

Az 1%-ról sem feledkezhetünk meg

Az elmúlt évben közel 40 ezren ajánlották fel Heim Pál Gyermekkórház Fejlesztéséért Alapítványnak az szja 1%-át. A sok kis összegből hatalmas pénz lett, amelyből sok műszert adott át az Alapítvány a Kórháznak. Ezek a műszerek is segítették az orvosokat, hogy pontosabb diagnózist állíthassanak fel, könnyebben tudják végezni a fontos műtéteket, gyorsítsák a beteg gyerekek gyógyulását.

 

 

     
#fc3424 #5835a1 #1975f2 #9ada4e #a9f9a7 #1d3eff