Hírlevél feliratkozás




     

HPGY

Támogassuk a Heim Pál Gyermekkórházat 2019-ben is!

2019. március 09, szombat

Új év, új tervek, új remények. Az évkezdés talán mindenkinél erről szól. A Heim Pál Gyermekkórházban soha nem áll meg az élet, ami 2018-ban még nem valósulhatott meg, arra itt van 2019. Ami tavaly még csak álom volt, az idén valósággá válhat. A Heim Pál Gyermekkórház méltán ismert a fejlesztésekbe, haladásba vetett hitéről, nem véletlen, hogy már több, mint húsz éve annak, hogy létrejött a kórházat segítő Heim Pál Gyermekkórház Fejlesztéséért Alapítvány.

Az alapítvány legfőbb célja, hogy adományokat gyűjtsön a kórház számára, amelyekből az épületek állapotát javítják, a kórházi dolgozók - orvosok és ápolók - szakmai tudását fejlesztik, és a lehető legkorszerűbb felszereléseket és gépeket szerzik be a kórház különböző osztályaira.

Sajnos nemrégiben sok alapítványról derült ki, hogy nem korrekt módon használták fel az adományokból összegyűlt nagy pénzösszegeket. Ez egyrészt azért szomorú, mert csúnya, és ellenszenves magatartás, amelyet egyetlen közhasznú, vagy segélyszervezet sem engedhet meg magának, másrészt, mivel a befolyt összegek nem lettek nyilvántartva, így pedig az adományozó sem tudhatta, hova, mire ad pontosan. Mivel a Heim Pál Gyermekkórház Fejlesztéséért Alapítvány a kezdetektől fogva csak, és kizárólag a kórház korszerűsítésére költi az adományokat, így az is természetes és magától értetődő lépés lett, hogy ezeket a folyamatokat dokumentálja és nyilvánosan megtekinthetővé tegye.

Idén is rengeteg nagyszabású terv fogalmazódott meg, amelyeket segítség nélkül azonban szinte lehetetlen megvalósítani. Az a remek közösség, akik az alapítványt segítik együtt nézhették végig az elmúlt évek munkájának gyümölcsét, ahogy új életmentő készülékek, az épületeken belüli felújítások, és még sok más projekt életre kelt, voltaképpen a semmiből. De nem is a miénk a legnagyobb öröm: látni az egyre jobb körülmények között gyógyuló gyermekek arcát, érezni boldogságukat, ahogy visszanyerik az egészségüket, ez többet ad minden elismerésnél.

Támogassuk idén is adónk 1%-ával a Heim Pál Gyermekkórházat, hogy 2020-ra még több fejlesztésre lehessünk büszkék! Közösen, egy erővel bármi sikerülhet.

     
#fc3424 #5835a1 #1975f2 #9ada4e #a9f9a7 #1d3eff