Hírlevél feliratkozás
     

HPGY

Koraszülött mentés fontossága

2013. február 07, csütörtök

peter cerny alapitvanyMagyarországon körülbelül minden tizedik gyermek koraszülöttként látja meg a napvilágot. A koraszülések száma világszerte, így Magyarországon is évről-évre nő, ugyanakkor riasztó adat, hogy Európában Magyarországon történik a legtöbb koraszülés. A túl korán, vagy kis súllyal világra jött csecsemők szakszerű és gyors ellátása nemcsak életmentő tevékenység, de a korán születésből fakadó problémák és életre szóló elváltozások is kiszűrhetők vele.

A koraszülés önmagában is tragédia, de egy károsodott újszülött ellátása és felnevelése, majd 40 éves koráig történő gondozása körülbelül 150-200 millió forintjába kerül a társadalomnak. Ez persze elhanyagolható a szerencsétlenség okozta érzelmi következményektől, mégis fontos megjegyezni – bármennyire is kegyetlenül hangzik -, hogy a nem megfelelő ellátás további súlyos anyagi terheket ró az adózók nyakába. A koraszülött mentéssel és szállítással foglalkozó Peter Cerny alapítvány támogatásával a koraszülött, vagy kis súlyuk miatt veszélyeztetett csecsemők esélyeit növelheti.

peter cernyA Peter Cerny Alapítvány 1989-ben kezdte meg Magyarországon a beteg és koraszülött gyermekek mentését és gyógyítását, napjainkra már nemcsak hazai, hanem nemzetközi szinten is széles körben elismertté vált a szervezet. Több mint 22 éves működése alatt az alapítvány több mint 55 ezer koraszülött és beteg kisbaba mentésében és szállításában vett részt. Bár egyelőre csak Magyarország területének körülbelül a felén tudnak ilyen szolgálatot ellátni, a betegszám alapján a világ egyik legnagyobb forgalmát lebonyolító mentőszolgálatai között tartják számon (a koraszülött mentést végző szolgálatok között) az alapítványt.

A Peter Cerny Alapítvány ezúton is megköszöni eddigi támogatását és önzetlen segítségét a koraszülött és beteg újszülöttek megmentéséért. A további sikeres működéshez és a hálózat bővítéséhez azonban elengedhetetlenül szükségesek további felajánlások, így az adó 1%-ból befolyó adományok is. Kérjük, hogy támogassa Ön is a Peter Cerny Alapítványt, és a koraszülött babák mentését!

     
#fc3424 #5835a1 #1975f2 #9ada4e #a9f9a7 #1d3eff