Hírlevél feliratkozás
     

HPGY

Heim Pál Gyermekkórház - már 100 éve a gyermekekért

2013. február 07, csütörtök

Heim Pál Gyermekkórház Fejlesztéséért Alapítvány A Heim Pál Gyermekkórházat aligha kell bemutatni bárkinek is, a főváros IX. kerületében található gyermekgyógyászati komplexum több mint száz éve áll az elesett és beteg gyermekek szolgálatában. A gyermekkórház 1990-ben hozta létre saját alapítványát, az azóta eltelt időben a Heim Pál Gyermekkórház Fejlesztéséért Alapítvány pedig – ha lehet ilyet mondani – az ország egyik legsikeresebben működő közhasznú szervezete lett.

Az alapítvány céljai közé tartozik a gyermekkórház felszereltségének biztosítása ugyanúgy, mint a gyermekek ellátásának javítása, vagy a dolgozók továbbképzése, szakmai tudásuk minél szélesebb körű fejlesztése. A Heim Pál Gyermekkórház Fejlesztéséért Alapítvány kezdetben „csak” a kórház modern műszerekkel történő ellátásában jeleskedett, és ha kellett nem csak pár százezer forintos eszközöket szereztek be, de például a 36 millió forint értékű ultrahang készüléket is a kórház rendelkezésére juttatták. Az alapítvány működése nélkül a Heim Pál Gyermekkórház nem válhatott volna a maihoz mérhető jelentőségű intézménnyé, az alapítvány segítségével az egész ország gyermekgyógyászati ellátása rengeteget fejlődött.

Heim Pál kórház 100 éveIdővel azonban az alapítványnál is belátták, hogy a modern műszerek sajnos nem jelentenek elég támogatást az egyre mostohább körülmények között zajló orvoslásnak, ezért az épületállomány fejlesztésébe is bele kellett vágniuk. 1994-ben az új CT helyét alakították ki, a kórház tetejére új szinteket építettek, amit szintén támogatott anyagilag az alapítvány. Az előzetes munkák után 2009-ben adták át a kórház legújabb, „G” épületét, amely szintén nem jöhetett volna létre az alapítvány egymilliárd forintos támogatása nélkül.

A Heim Pál Gyermekkórház Fejlesztéséért Alapítvány előtt azonban új feladatok állnak, a gyermekkórház fejlesztését nem lehet abbahagyni, hiszen az egész ország területéről érkeznek ide kis betegek. Bizonyos szakterületeken csak a Heim Pál Gyermekkórházban van gyermekellátás, ezért az alapítvány segíteni kíván a kórház manuális tömbjének megépítésében.

Több mint tízmilliárd forint szükséges az új fejlesztéshez, ami nemcsak Magyarország, de a környező országok gyermekellátását is nagymértékben segítené, ezért tisztelettel kérik és köszönettel fogadja Heim Pál Gyermekkórház Fejlesztéséért Alapítvány a személyi jövedelemadó 1% felajánlásokat.

     
#fc3424 #5835a1 #1975f2 #9ada4e #a9f9a7 #1d3eff