Ennyit gyűjtöttünk 2016-ban!

Adó 1% felajánlások lehetséges összege a közreműködésünkkel:

35685500 Ft*

*a 2015. évi átlagos felajánlások összege és az oldalunkon elküldött 1%-os nyilatkozatok alapján kalkulálva.

2015-ben 45.056.500 Ft - Köszönjük!

Hírlevél feliratkozás
     

Adó második 1% - az egyházak részére

2013. február 16, szombat

adó második 1 százalékaAz egyházak munkája túlmutat az ige hirdetésén és ennek köszönhetően tevékenységi körük is roppant széles. Az oktatási és kulturális intézmények fenntartása, vagy a legkülönfélébb segélyezési akciók kivitelezése nem lenne lehetséges pusztán állami támogatásból, elengedhetetlen hozzá a hívek segítsége. A kisebb-nagyobb civil adományokon túl, az adó második 1%-ának felajánlása is rendkívül fontos az egyházak életében.

Az adó második 1%-át a hatályos törvények szerinti történelmi egyházak valamelyikének is felajánlhatjuk. Az adó második 1%-a roppant fontos az egyházak költségvetése szempontjából, hiszen nem kizárólag az abból befolyt összeggel gazdálkodhatnak, az állami támogatást az adó 1%-ot alapul véve határozzák meg. Éppen ezért biztatják híveiket az egyházak, hogy mindenképp rendelkezzenek az adó második 1%-áról, hiszen az egyházak részére történő felajánláskor az állami támogatások miatt az is segít, aki bizonyos kedvezmények miatt nem adózik, vagyis az adó 1%-a 0.- Ft.

Az egyházi szerepvállalás rendkívül fontos a civil életben, és nemcsak a vallási felekezetek mentén szerveződő közösségek tekintetében. Az egyházak költségvetésük jelentős hányadát fordítják az elesettek megsegítésére, és ez nem lenne lehetséges civil segítség nélkül. Éppen ezért kérjük, hogy ajánlja Ön is adója második 1%-át valamely Magyarországon működő egyház javára, hogy azok a jövőben is folytathassák jótékonysági akcióikat. Ne feledje: adója második 1%-a akkor is segítség az egyháznak, ha az összege csak 0 forint, ezért mindenképp töltse ki a második 1%-ról szóló nyilatkozatot!

     
#fc3424 #5835a1 #1975f2 #9ada4e #a9f9a7 #1d3eff