Hírlevél feliratkozás
     

HPGY

Adó 1% – tájékoztató a munkáltatók részére

2013. február 11, hétfő

informacioadózók január 31-éig kérhették, hogy adóbevallásukat a munkáltatójuk készítse el. A felajánlható 1+1%-ról szóló rendelkezést a munkáltató csak azoktól a munkavállalóktól fogadja el, akiknek a bevallását ő készítette el. munkáltatója révén az adója 1%-ról az adózó úgy rendelkezik, hogy az internetről letöltött vagy ahhoz hasonló adattartalmú dokumentumot kitöltve, lezárt borítékban adja át neki, legkésőbb május 10-ig.

Ezt a dátumot követően a munkáltató nem köteles átvenni a rendelkezéseket. A munkavállalónak a borítékra rá kell írnia adószámát és annak hátoldalán, a ragasztott felületet keresztezve el kell helyeznie aláírását. A munkáltató a boríték tartalmát nem ismerheti meg, azt sértetlen állapotban kell továbbítani az adóhatóság felé. A munkáltató az átvett rendelkezésekről jegyzéket készít, amelyben szerepel a nyilatkozatot átadó személyek neve, adóazonosító jele és az átadást igazoló aláírása. A sértetlen borítétokat, a kísérőjegyzékkel együtt, zárt csomagban juttatja el az adóhatósághoz, az adóbevallások leadási határidejét megelőzően (legkésőbb május 21-ig).

A munkáltató révén leadott adó 1%-ról való rendelkezésekre is vonatkoznak az érvényességet meghatározó előírások. Ha a boríték nem zárt állapotú, ha a rendelkező nem látta el a ragasztási felületre átnyúlóan aláírásával a boríték hátulját, vagy hiányosan, illetve olvashatatlanul rögzítette a kedvezményezettek adatait, ha nem tűntette fel saját adószámát a boríték külsején, az adóhatóság nem fogja elfogadni a nyilatkozatot. (A kedvezményezettek hiányos vagy olvashatlan adatai csak akkor vezetnek érvénytelenítéshez, ha a rendelkezésre álló adatok alapján a szervezet nem azonosítható.)

     
#fc3424 #5835a1 #1975f2 #9ada4e #a9f9a7 #1d3eff