Hírlevél feliratkozás
     

HPGY

Adó 1 % - kinek adjam?

2013. február 15, péntek

ado-1-kinek-adjamMinden évben felmerül a kérdés adóbevallási időszakban, hogy kinek adjam az adó 1%-át? Melyik szervezetnek ajánljam fel, hogyan tehetem meg, miben nyújt segítséget az adott szervezet, kiknek segített az elmúlt években.

Az adó 1 % felajánlásáról sajnos még mindig csak az adózók fele rendelkezik. Ez éves viszonylatban több mint 10 Mrd forint támogatás elmaradást jelent a civil szervezetek számára. Amikor az adóbevallást készítjük, jusson eszünkbe a fenti összeg, vagyis ne az legyen a kérdés magunkban, hogy ajánjam-e fel az adó 1%-ot, inkább az, hogy melyik szervezet, alapítvány számára!

Az adó 1 + 1 % felajánlása nem kerül semmilyen plussz költségbe, erről minden adózó szabadon rendelkezhet, azonban ha ezt nem teszi meg, akkor az összeg az államkasszában marad. A rendelkezésről csupán egy adó 1% felajánlási nyomtatványt kell kitölteni, ahol a civl szervezetet és az adószámát kell kitölteni.

Az oldalunkon Ön a NAV adatok alapján 2013. január 15-én frissített, adó 1% felajánást fogadható civil szervezetek adatait és a második 1%-ot fogadható egyházakat és technikai számokat találja meg, illetve a nyomtatvány akár e-mailen is megküldheti saját magának.

A "Kinek adjam az adó 1%-t?" kérdésre oldalunkon biztos talál választ Ön is, olyan civil szervezetet, amelynek programjával, céljaival egyetért és támogatni szeretne. Ajánlja fel Ön is adója 1 %-át!

     
#fc3424 #5835a1 #1975f2 #9ada4e #a9f9a7 #1d3eff