Hírlevél feliratkozás
     

HPGY

A patikák is összefogtak a gyerekekért

2016. február 02, kedd

A Heim Pál Gyermekkórház elsődleges célja, hogy minél több gyermek, minél hamarabb, és minél jobb körülmények között gyógyulhasson meg. A Heim Pál Gyermekkórház Fejlesztéséért Alapítvány célja pedig, hogy a kórház elérhesse célját.

Egy alapítvány munkája azért is érdekes, mert soha nincs olyan, hogy minden tökéletes, hogy ne kellenének újabb és újabb fejlesztések, s hogy ne kelljen valamiért küzdeni, állandóan dolgozni. Sajnos hihetetlenül nehéz egy ilyen véget nem érő küldetésben helyt állni, mivel az ember nem csak azzal szembesül nap mint nap, hogy például életmentő készülékek hiányoznak a kórházból, de azzal is, hogy minden gyűjtés és minden kapott, vagy vásárolt felszerelés csak egy apró darabja az óriási puzzle-nek, amelynek még olyan messze vagyunk a kirakásától.

Szerencsére többször is előfordul olyan, hogy egy kezdeményezést nem az alapítvány, hanem valamely külső cég indít, s ezek a nagyszabású kampányok nagyon sokat segítenek a kórháznak, mivel az összegyűlt adományokból új gépek, új módszerek válnak elérhetővé. A Heim Pálban kezelt gyerekek így elmondhatják magukról, hogy korszerűen, modern körülmények között gyógyulhattak, s ez mind fizikálisan, mind lelkileg óriási segítséget nyújtott a felépülésükhöz.

Ez alkalommal a Vitapaletta Kft.-nek támadt egy zseniális ötlete, mely egyrészt saját felajánlással, másrészt gyűjtéssel áll össze egy kerek történetté. A Vitapaletta ugyanis felajánlotta, hogy minden egyes eladott termékük után 20 forintot utal a Heim Pál Gyermekkórház Fejlesztéséért Alapítványnak, sőt, minden olyan patikában, amely beszállt a kezdeményezésbe, elhelyez egy gyűjtőperselyt, amelynek segítségével minden arra járó külön is tud adakozni.

Az alapítvány mindig hálás, ha ilyen segítőkész emberekkel, cégekkel találkozik, és a Vitapaletta is örömmel jelenthette be, hogy 2015-ben 1.158.000 forintot gyűjtöttek össze a Gyógyszertárak a Gyermekekért Programba belépett patikák, a beteg gyerekek számára. Ez év elején pedig ünnepélyes keretek között át is adták ezt az összeget a kórháznak a Vitapaletta képviselői.

     
#fc3424 #5835a1 #1975f2 #9ada4e #a9f9a7 #1d3eff